A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664170.8996.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania noului razboi rece: Evolutia pregatirii armate de la anexarea Crimeii incoace si perspectivele pe termen scurt
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-05-2015, ora 09:56

Romania noului razboi rece: Evolutia pregatirii armate de la anexarea Crimeii incoace si perspectivele pe termen scurt

Articol de Madalina Irimia
Capacitatea Romaniei de a raspunde la o eventuala amenintare armata venita dinspre Est a crescut constant dupa declansarea conflictului din Ucraina.

Meritul nu este al tarii noastre (aproximativ 85% din echipamentele detinute de Armata Romana sunt depasite fizic si moral), ci al NATO si, in special, al SUA care au dislocat forte importante in zona, scrie Curs de Guvernare.

Situatia generala

Dupa aderarea Romaniei la NATO, in 2004, sprijinul militar venit din vest a crescut continuu. La inceput au fost doar cateva exercitii navale si terestre comune cu tari membre NATO sau din regiune. Treptat, s-a ajuns ca in Marea Neagra sa fie prezente in permanenta, prin rotatie, grupari de nave NATO, conduse, de regula, de cate un puternic vas de lupta american.

Rusia a anuntat si ea ca va moderniza flota din Marea Neagra stationata la Sevastopol (in Crimeea), si va aduce noi vase de razboi performante, dar si o flota de 6 submarine de ultima generatie.

Un alt element de sprijin din partea SUA este deschiderea, in ultimii ani, a 3 baze americane in Romania:

-la Deveselu, unde va intra in functiune anul acesta elementele sistemului antiracheta AEGIS terestru;

-la Mihail Kogalniceanu, care este baza de tranzit pentru soldatii americani si tehnica de lupta dinspre Afganistan, spre SUA. Tot aici stationeaza si o escadrila de avioane F16, deservita de 200 de militari ai Fortelor Aeriene ale SUA

-la Campia Turzii, unde este prezenta o alta escadrila americana sau NATO, deservita de alti 250 de militari. In prezent acolo se afla pentru exercitii 11 avioane americane de suport la sol, A 10 Thunderbolt II, specializate in lupta antitanc si atac la sol.

Trebuie precizat ca SUA nu a mai infiintat baze militare noi in Europa de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: romania, razboi rece, nato
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii