A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830829.4016.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania merge la Campionatul European
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
07-10-2013, ora 08:01

Romania merge la Campionatul European

Articol de Cristian Amariei

Foarte multi dintre romani au inceput sa constientizeze ca si in fenomenul fotbalistic se poate face performanta daca fundamentul este unul solid. Aceasta este si situatia minifotbalului romanesc. La nivel national, minifotbalul a devenit cel mai practicat sport de masa, peste 30.000 de jucatori luand parte in campionatele organizate de Federatia de Minifotbal din Romania, iar la nivel european, echipa nationala este tripla campioana europeana, dupa succesul obtinut la Bratislava (2010), Tulcea (2011) si Chisinau (2012).

Saptamana aceasta echipa nationala a Romaniei va pleca spre insula Creta pentru a participa la cea de-a IV-a editie a Campionatul European de Minifotbal, miniEURO Greece 2013. Echipa noastra este cap de serie in grupa F, alaturi de Slovenia, Polonia si Croatia. Primul meci se va disputa vineri, de la ora 13.00, impotriva Sloveniei, iar cel de-al doilea meci va avea loc, tot vineri, de la ora 22.00, impotriva Poloniei. Ultimul meci din faza grupelor se va disputa sambata impotriva Croatiei, incepand cu ora 10.00. Din lotul Romaniei fac parte: Cristian Popa, Gabriel Cosa, Mircea Popa, Calin Trohin, Nicolae Constandana, Ionel Apostu, Sorin Ghius, Razvan Radu, Adrian Calugareanu, Ovidiu Valceanu, Ioan Stirbet, Nicolin Miroslav, Radu Burciu, Giorgian Ionescu si Sergiu Corban. Antrenorul echipei nationale este fostul arbitru international, Tiberiu Lajos, cel care a si condus selectionata noastra la cele trei campionate europene de pana acum.

La editia de anul acesta vor participa cele mai bune 24 de echipe nationale din intreaga Europa, printre care si tari cu o bogata traditie in plan fotbalistic: Germania, Anglia, Italia sau Spania. Echipele participante au fost repartizate in 6 grupe in urma carora se vor califica in fazele eliminatorii ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa si cele mai bune patru echipe clasate pe locul al treilea.

”Romania este tripla campioana europeana, iar acest lucru demonstreaza ca atunci cand crezi in victorie si o pregatesti, aceasta apare inevitabil. Am demonstrat prin succesul de la minifotbal ca atunci cand fixezi reguli obiective, criterii de performanta si principii de management, organizatiile evolueaza negrestit.”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania si al European Minifootball Federation.

Daca in editia precedenta de miniEURO terenul pe care s-a disputat competitia a fost instalat in orasul Chisinau in fata Teatrului de Opera si Balet, anul acesta arena de minifotbal special construita de unul dintre sponsorii European Minifootball Federation va fi amplasata chiar pe plaja din Rethymnon ceea ce va reprezenta un element inedit pentru minifotbalul european, dar si pentru dezvoltarea turismului din Creta.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii