A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829377.2057.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania, intr-un TOP al mancarurilor internationale care trebuie incercate de orice turist
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-09-2013, ora 16:04

Romania, intr-un TOP al mancarurilor internationale care trebuie incercate de orice turist

Articol de Cristian Amariei

Sarmalele au fost incluse de publicatia americana Business Insider pe o lista a mancarurilor internationale care trebuie incercate de orice turist, scrie turismistoric.ro.

Selectia specialitatilor locale a fost facuta pe baza optiunilor venite din partea editorilor publicatiei, a turistilor, dar si a recomandarilor facute de persoane din tarile de origine a felurilor de mancare.

Prezentate ca foi de varza murata umplute cu un amestec de orez si carnuri condimentate, sarmalele sunt descrise ca fiind o specialitate extrem de populara in Romania, care se consuma mai ales iarna.

In ciuda faptului ca paternitatea sarmalelor a fost si este inca disputata de tari precum Croatia, Turcia, Polonia sau Bosnia, strainii care ne trec pragul le considera un preparat romanesc.

La sfarsitul anului trecut, sarmalele au figurat intr-un clasament al felurilor traditionale de Sarbatori, realizat de portalul american de stiri „Travel and leisure”. Autorii scriau la acel moment despre cat de important este pentru un strain felul in care percepe mancarurile traditionale din tara pe care o viziteaza, experienta obligatorie pentru fiecare turist care se respecta.

Citeste mai mult pe turismistoric.ro.

Foto: shorleyrestaurant.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii