A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661687.5011.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania, in topul consumului de alcool si tigari in randul adolescentilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-03-2016, ora 09:27

Romania, in topul consumului de alcool si tigari in randul adolescentilor

Articol de Madalina Irimia
Romania ocupa locul al patrulea intr-un top european care vizeaza obiceiul fumatului la varstele adolescentei, in cazul copiilor de 11 ani care fumeaza o tigara cel putin o data pe saptamana. 24% dintre adolescentii de 15 ani din Romania si 16% dintre adolescente, declara ca au aprins prima tigara la varsta de 13 ani sau chiar mai devreme. De asemenea, studiul, realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), furnizeaza si date referitoare la consumul de alcool in randul adolescentilor, obicei la care Romania este, din nou, in top 4, in cazul copiilor de 11 ani care beau alcool cel putin o data pe saptamana.

Studiul realizat de OMS a dorit sa stabileasca prevalenta fumatului si consumului de alcool in randul adolescentilor cu varste de pana la 15 ani. Cercetatorii au urmarit doua traiectorii: inceputul fumatului/consumului de alcool si frecventa acestor doua obiceiuri.

Astfel, datele culese de la adolescentii de 15 ani, intrebati daca au inceput sa fumeze la varsta de 13 ani sau mai putin, arata ca 16% dintre fetele si 26% dintre baietii din Romania au declarat ca au facut acest lucru. Astfel, din 42 de tari analizate, Romania se situeaza pe pozitia a 19-a. Topul este condus de Groenlanda, Lituania si Estonia cu procente care depasesc sau ating pragul de 50%.

Romania ocupa, insa, locul al patrulea in topul copiilor de 11 ani care fumeaza cel putin o data pe saptamana, cu procente destul de mici, totusi: 1% in cazul fetelor, respectiv 6% in cazul baietilor. In ceea ce priveste copiii de 13 ani care fumeaza cel putin o data pe saptamana, tara noastra se afla pe aceeasi pozitie, cu procente de 6%, respectiv 8%.

Mai multe detalii pe gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii