ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-10-2012, ora 11:21

Romania, in fruntea tarilor europene in ceea ce priveste prevalenta bolilor pulmonare

Articol de Madalina Irimia

Romania se situeaza in fruntea tarilor europene in ceea ce priveste prevalenta bolilor pulmonare, potrivit statisticilor furnizate de OMS, se arata intr-un comunicat de presa al Societatii Romane de Pneumologie.

In tara noastra se estimeaza ca aproximativ 1 milion de persoane sufera de astm, in fiecare ora 3 persoane sunt diagnosticate cu tuberculoza, iar incidenta bronhopneumoniei obstructive este in continua crestere.

In acest context, are loc cea de-a doua editie a Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare, care se desfasoara in perioada 12-13 octombrie, sub egida stiintifica a Societatii Romane de Pneumologie.

Acest eveniment doreste sa sublinieze problematica bolilor pulmonare in sistemul de sanatate public din Romania, dezbatand acest subiect din perspectiva pacientului cu boli pulmonare, a asociatiilor de pacienti, autoritatilor, medicilor specialisti si a societatilor medicale de profil.

Prima zi va fi dedicata relatiei dintre pacienti si medicii specialisti, asociatiile de pacienti din domeniul pneumologiei si autoritatile de profil.

Scopul este de a semnala problemele intampinate de pacientul cu boli pulmonare in sistemul de sanatate din Romania.

A doua zi este adresata exclusiv profesionistilor din sfera pneumologiei, a medicinii interne, medicinii de familie si alergologiei.

Temele abordate in a doua zi a evenimentului vizeaza cele mai noi metode de prevenire si tratament a bolilor pulmonare, dar si importanta diagnosticarii precoce si rolul medicului de familie, ca liant intre pacient si medicul specialist.

"Conceptul manifestarii urmareste abordarea bolilor pulmonare in toata complexitatea lor: problematica pacientului cu boli pulmonare in prima zi a conferintei, precum si componenta stiintifica in a doua zi a manifestarii. Vor fi invitati sa participe reputati medici pneumologi, reprezentanti ai autoritatilor, dar si reprezentanti ai pacientilor cu afectiuni pulmonare.

Dorim sa evidentiem importanta diagnosticarii precoce a bolilor pulmonare, sa comunicam cele mai noi metode de tratament din domeniu, dar si sa identificam solutii pertinente la problemele cu care se confrunta pacientii cu boli pulmonare. De asemenea, dorim sa subliniem si rolul esential al medicului de familie, ca specialist de prima linie, in diagnosticarea precoce a bolilor pulmonare', a declarat prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele interimar al Societatii Romane de Pneumologie si co-presedinte al Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare.

Sursa: agerpres.ro

Foto:dli.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii