ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-06-2015, ora 12:31

Romania coordoneaza un proiect destinat raspunsului la dezastre si urgente civile

Articol de Cristian Amariei
Romania impreuna cu alte tari membre si partenere NATO lucreaza la proiectul de dezvoltare a unei capacitati multinationale de telemedicina, care sa sprijine interventia la dezastre, a declarat marti seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat.

"Scopul acestui proiect finantat de NATO este asigurarea supravietuirii victimelor aflate in situatii de urgenta, atunci cand accesul la servicii medicale nu este imediat disponibil ca urmare a unui dezastru. Conform proiectului, echipele de interventie vor merge in tarile afectate de dezastre si vor putea sa acceseze, prin solutii de telemedicina, resurse aflate la mii de kilometri distanta. Acestea pot include o a doua opinie medicala sau resurse de diagnostic", a explicat, pentru Agerpres, dr. Raed Arafat, care a mentionat ca Romania este coordonator al acestui proiect.

In proiect sunt inclusi si experti ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

"La inceputul acestui an, echipa de experti a fost in Romania si a efectuat prima testare pentru validarea conceptului. Astfel, a fost stabilita o conexiune intre Romania si Statele Unite ale Americii. Acum urmeaza o a doua faza de validare, in teren, prin participarea, in Ucraina, la un exercitiu major organizat sub egida NATO, unde se simuleaza o urgenta civila majora. Exercitiul este programat pentru luna septembrie a acestui an", a precizat dr. Raed Arafat.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii