ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-11-2015, ora 11:38

Romania clarifica in ce conditii poate acorda Republicii Moldova imprumutul de 150 de milioane de euro

Articol de Cristian Amariei
Romania asteapta crearea unei coalitii de guvernare de orientare proeuropeana la Chisinau si a unui guvern solid care sa poata gestiona banii promisi de Bucuresti pentru procesul de modernizare al Republicii Moldova, a declarat ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca.

Autoritatile de la Bucuresti au nevoie de un interlocutor solid si responsabil in Republica Moldova, astfel incat acest imprumut sa isi poata atinge obiectivele, a afirmat diplomatul roman.

"Asteptam ca situatia politica din Republica Moldova sa se limpezeasca si sa fie creata o coalitie proeuropeana in Parlamentul de la Chisinau care sa promoveze un guvern solid si responsabil. imprumutul de 150 de milioane de euro are o destinatie foarte precisa: sa ajute un guvern, nu un guvern in exercitiu, sau unul interimar, ci un guvern in depline puteri sa duca mai departe programul de modernizare si de reforma inscris in Acordul de Asociere", a declarat Marius Lazurca, potrivit Agerpres.

Recent presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a oprit acordarea imprumutului de 150 de milioane de euro ca urmare a instabilitatii politice din Republica Moldova, dupa ce guvernul proeuropean al liberal-democratului Valeriu Strelet a fost demis prin motiune de cenzura de catre parlament, la initiativa opozitiei proruse de stanga, cu sprijinul Partidului Democrat care facea parte chiar din acel guvern.

Comisarul european pentru extindere si politica de vecinatate, Johannes Hahn, a avertizat in urma cu doua zile Chisinaul ca viitorul guvern va trebui sa accelereze reformele, subliniind ca Republica Moldova are nevoie urgenta de o 'resetare'.

"Republica Moldova are nevoie de o 'resetare', care ar fi un semn clar ca politicienii de la Chisinau au intelepciunea si determinarea sa faca un pas in spate si sa lase tanara generatie in fata. Este timpul sa va rupeti de trecut si sa se formeze o noua echipa de elite", a declarat Johannes Hahn, la intalnirea cu presedintele parlamentului moldovean, Andrian Candu.

Candu a intreprins o vizita oficiala la Bruxelles in contextul implinirii unui an de la ratificarea de catre Parlamentul European a Acordului de Asociere Uniunea Europeana — Republica Moldova.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii