A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675791.6854.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania, cea mai neprimitoare tara din Uniunea Europeana. Brandul nostru turistic, mai slab decat cel al Botswanei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-07-2015, ora 11:14

Romania, cea mai neprimitoare tara din Uniunea Europeana. Brandul nostru turistic, mai slab decat cel al Botswanei

Articol de Cristian Amariei
„Gradina din Carpati” nu este deloc atractiva pentru turisti, afirma cel mai recent raport al Forumului Economic Mondial.

Suntem pe ultimul loc din UE si pe al 66-lea la nivel mondial din punctul de vedere al competitivitatii sectorului turistic. Afirmatia apartine Forumului Economic Mondial, o organizatie non-profit cu sediul in Elvetia celebra pentru ca organizeaza reuniunile de la Davos. Raportul pe 2015 privind competitivitatea Romaniei in materie de calatorii si turism arata ca suntem mult sub bulgari si doar un pic peste Columbia si Namibia.

Pe locul I in top este Spania, urmata de Franta, Germania si SUA. Dintre tarile europene, cele care stau mai rau ca noi sunt in afara Uniunii Europene. Datele folosit pentru calcularea competitivitatii in materie de turism au fost preluate atat de la organizatii internationale precum ONU sau Banca Mondiala, cat si de la companii de consultanta, audit sau din domeniul financiar.

Capitolele la care Romania a obtinut cel mai slab scor sunt infrastructura (mai ales calitatea drumurilor, unde ocupam locul 121 din lume) si mediul de afaceri. De asemenea, luam nota proasta si la capitolul prioritizare a turismului pe agenda guvernamentala. Desi avem brand turistic si manual de branding, in materie de eficienta a marketingului si brandingului in atragerea de turisti suntem pe locul 120, sub Zimbabwe, Botswana sau Haiti.

Pe de alta parte, stam bine la igiena, la infrastructura de servicii turistice, la protectia mediului, dar si la capitolul preturi. Chiar si asa, la niciunul dintre acesti parametri nu trecem de locul 42 la nivel mondial.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: romania, brand, ue
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii