A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832663.6292.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania, campioana la numarul de declaratii si plati fiscale si in 2014
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
18-01-2014, ora 08:03

Romania, campioana la numarul de declaratii si plati fiscale si in 2014

Articol de Cristian Amariei

Contribuabilii romani au de facut 107 declaratii si plati fiscale doar in primul trimestru din 2014.

Numarul de taxe si contributii din Romania si platile aferente continua sa ramana mare comparativ cu tarile dezvoltate, astfel ca firmele ajung sa aloce mai mult timp pentru administrarea fiscala a afacerii decat pentru a se ocupa de business, potrivit unei analize zf.ro.

Banca Mondiala a ajuns la concluzia ca Romania are cele mai multe plati fiscale din UE, pentru achitarea carora o companie pierde anual 200 de ore. Consultantii fiscali caracterizeaza relatia contribuabilului roman cu Fiscul ca fiind „o permanenta aventura", el trebuind sa se inarmeze cu foarte multa rabdare cand se duce la ghiseele Fiscului.

Modificarile frecvente ale le­gis­latiei fiscale, numarul ma­re de taxe si contributii si pla­ti aferente acestora, pre­cum si lipsa de transparenta a autoritatilor in procesul de elaborare a le­gi­lor si ordonantelor de urgenta in domeniul fis­cal continua sa bulverseze oamenii de afaceri.

Pentru a compensa majorarile de pensii si sa­­larii, guvernul a venit cu o crestere a fisca­li­ta­tii in acest an. Schimbarile fiscale pentru 2014 vin dupa ce in 2013 Finantele au venit cu doua valuri de modificari de taxe.

In plus, numarul de taxe si contributii si pla­tile aferente acestora continua sa fie mare. O companie din Romania face in fiecare an 39 de plati catre stat in contul taxelor si con­tri­bu­tiilor, de trei ori mai multe fata de me­dia UE, iar cea mai mare parte din povara fis­cala este dis­tribuita pe munca, conform unui raport pu­bli­cat de Banca Mondiala. Mai multe aici.

Foto: business24.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii