A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829569.8302.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania, campioana la fraude cu fonduri europene. Ponta se lauda cu absorbtia
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-06-2015, ora 09:11

Romania, campioana la fraude cu fonduri europene. Ponta se lauda cu absorbtia

Articol de Cristian Amariei
Oficiul European Antifrauda a avut cel mai mult de munca anul trecut in Romania, dintre toate statele Uniunii Europene. Potrivit raportului OLAF pe 2014, inspectorii europeni au finalizat 36 de anchete in Romania in dosare privind gestionarea de fonduri europene la nivel national si regional.

Astfel, tara noastra se afla pe primul loc la fraudarea fondurilor europene, Romania fiind urmata de Ungaria, Bulgaria, Cehia, Italia, Spania.

OLAF a finalizat de aproape trei ori mai multe anchete in Romania decat in Ungaria (13 anchete), tara aflata pe locul al doilea intr-un clasament realizat de OLAF.

In Bulgaria, au fost investigate 11 fraude, iar in Cehia 8 dosare.

in acelasi raport se mai arata ca, in perioada 1 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2014, Romania a primit un numar de 89 de recomandari juridiciare de la Oficiul European Antifrauda, insa doar 11 au avut avut raspuns inceperea unei investigatii.

Per total, OLAF a primit in 2014 informatii privind existenta a 1417 posibile fraude cu fonduri europene, finalizandu-se 156 de investigatii.

Reprezentantii Biroului afirma ca acest numar nu inseama ca nivelul fraudei a crescut in Europa, ci o crestere a celor care ofera informatii catre OLAF.

Ponta se lauda cu gradul de absorbtie

Primul Ministrul Victor Ponta a declarat astazi, in Plenul Camerei Deputatilor, ca Romania poate incheia programul 2008-2013 cu un grad de absorbtie a fondurilor europene intre 65% si 80%.

Seful Executivului a mai spus ca Romania s-a refacut dupa "distrugerea economica si sociala din 2010-2011", avand o crestere economica medie de 3%, in ultimii ani, in timp ce in primul trimestru al anului 2015, avansul PIB este de 4,2%, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeana.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii