ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-05-2013, ora 13:09

Romania bolnava pierde anual 2,5 miliarde de euro

Articol de Cristian Amariei

Romania pierde anual in jur de 2,5 miliarde de euro ca urmare a scaderii productivitatii in cazul bolnavilor care nu mai pot merge la job din cauza starii de sanatate sau a membrilor familiei care sunt nevoiti sa ramana acasa sa aiba grija de acestia, releva o analiza realizata de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente. Cauza? Lipsa preventiei.

Anual 60% dintre decesele inregistrate in Romania au fost cauzate de boli cardiovasculare, 18% de diferite forme de cancer, iar 5% de boli respiratorii, precizeaza Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM). Cu toate acestea, in Romania se face prea putina preventie a acestor boli care macina populatia, dar si bugetul sanatatii.

Romania aloca cei mai putini bani pentru ingrijirea bolnavilor, aproximativ 48 de euro de persoana pe an si este pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, dupa Bulgaria si Ucraina. La polul opus se situeaza Danemarca, Franta si Israel unde mai putin de 30% dintre decese au cauze cardiovasculare, arata analiza ARPIM.

Integral pe capital.ro

Foto: realitatea.net

     
Tag-uri: romani, boala, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii