A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673155.1484.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania, afectata de un FENOMEN extrem de rar. Nu s-a mai intamplat asa ceva in ultimii 100 DE ANI
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-04-2016, ora 10:40

Romania, afectata de un FENOMEN extrem de rar. Nu s-a mai intamplat asa ceva in ultimii 100 DE ANI

Articol de Cristian Amariei
Temperatura globala inregistrata in luna martie este cea mai ridicata din ultimii 100 de ani.

Comparata cu media temperaturilor din secolul trecut, luna martie 2016 a fost mai calda cu 1,07 grade Celsius, potrivit datelor furnizate de Agentia Japoneza de Meteorologie, citate de The Guardian.

Daca expertii meteorologi credeau ca luna februarie a fost un nou record, depasind cu 1,04 grade Celsius media temperaturilor pentru aceasta luna din ultimii 100 de ani, martie i-a contrazis.

Cifrele au fost confirmate si de NASA, astfel ca luna trecuta este oficial inregistrata ca fiind cel mai cald martie din ultimii 100 de ani.

Schimbarile climatice puternice ii iau prin surprindere pe meteorologi. Daca 2015 a fost declarat cel mai cald an din istoria masuratorilor de la 1850 incoace, expertii se asteapta ca 2016 sa depaseasca toate recordurile.

Chiar daca cresterile de temperatura la nivel global se datoreaza in principal lui El Niño, acestea anomalii sunt si rezultatul incalzirii globale continue cauzate de actiunile oamenilor”, a explicat Stefan Rahmstorf, climatolog german.

Meteorologii se asteapta ca fenomenul El Niño sa se sfarseasca la finalul anului 2016, insa efectele lui se vor face simtite si anul urmator.

In Romania, temperaturi de luna iulie

Temperaturile vor urca pana la 30 de grade Celsius in mai multe regiuni din Romania, iar luni temepraturile vor fi specifice mijlocului verii, a declarat meteorologul Maria Tomescu pentru Mediafax.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), duminica, maxima zilei va fi de 30 de grade, iar cel mai cald va fi in zona de sud a Romaniei.

"Cele mai ridicate valori se vor intalni in Lunca Dunarii, insa in tot sudul tarii va fi foarte cald, temperaturi de altfel specifice pentru mijlocul verii", a declarat Maria Tomescu pentru Mediafax.

In Bucuresti cerul va fi senin, cu maxime care vor ajunge la 28, 29 de grade Celsius la ora pranzului, a mai spus meteorologul.

Ziua de luni va fi cea mai calduroasa de pana acum, maxima zilei va ajunge chiar si la 32 de grade Celsius. "Vremea insa va deveni instabila spre seara, atunci cand in nordul tarii e foarte posibil sa ploua, in zona mentionata vom avea si descarcari electrice, genul acela de ploaie torentiala specifica lunilor de vara", informeaza meteorologul.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: romania, rar, temperaturi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii