A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727696073.7992.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania a vandut zeci de tone de grau Egiptului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-10-2015, ora 15:07

Romania a vandut zeci de tone de grau Egiptului

Articol de Cristian Amariei
Graul francez a reprezentat jumatate din cantitatea de grau cumparata joi la licitatia organizata de Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, gratie deprecierii monedei euro care a facut graul francez mai atractiv pentru clientii externi, transmite Bloomberg.

GASC a precizat ca a cumparat 60.000 de tone de grau francez de la firma Soufflet la un pret de 211,76 dolari pe tona, care include si transportul, si o cantitate similara de grau francez de la Bunge la un pret de 209,86 dolari pe tona. Egiptul a mai cumparat joi 60.000 de tone de grau din Polonia de la firma Archer-Daniels-Midland Co. la un pret de 209,17 dolari pe tona si alte 60.000 de tone de grau din Romania de la Ameropa AG la un pret de 206,86 dolari pe tona.

"Este o surpriza. Credeam ca vor astepta sa obtina oferte mai ieftine din Rusia pentru urmatoarea licitatie", a declarat Swithun Still, director la Solaris Commodities S.A, potrivit Agerpres.

Inainte de licitatia de joi, GASC a cumparat doar un singur cargou de grau din Franta, in timp ce in sezonul 2015-2016 a cumparat 1,4 milioane tone de grau din Rusia, si cate 350.000 de tone de grau din Ucraina si Romania.

In ultima luna, insa, euro s-a depreciat in raport cu dolarul, ceea ce a crescut atractivitatea graului din Franta, in timp ce pretul graului rusesc este in urcare ca urmare achizitiilor de stat. De exemplu, la licitatia de joi organizata de GASC cea mai ieftina oferta pentru grau din Rusia a fost facuta de Cargill la un pret de 204,50 dolari pe tona, excluzand insa transportul, cu 3,5% peste cea mai ieftina oferta de grau din Franta, excluzand costurile cu transportul.

GASC este responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, cel mai mare importator mondial de grau. La inceputul acestei saptamani, directorul GASC, Mamdouh Abdel Fattah, a informat ca de la inceputul anului fiscal 2015/2016, Egiptul a achizitionat aproximativ 2,6 milioane de tone de grau, principalii furnizori fiind Rusia si Romania.

     
Tag-uri: romania, grau, egipt
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii