ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
21-12-2015, ora 08:50

Romania, BRONZ la Campionatul Mondial. 31-22 cu Polonia in FINALA MICA

Articol de Madalina Irimia
Romania a cucerit, duminica, medaliile de broz la CM de handbal feminin, dupa 31-22 cu Polonia in finala mica. Cristina Neagu a devenit golgheterul competitiei, cu 63 de goluri.

Romania a dominat autoritar meciul cu Polonia, in care a condus si la peste 10 goluri. Pe final, Cristina Neagu a fost menajata de antrenorul Tomas Ryde. Neagu este golgheterul competitiei, cu 63 de goluri.

Elevele lui Tomas Ryde au inceput perfect meciul si dupa zece minute conduceau cu o diferenta de cinci goluri. Polonezele au inceput sa joace mai bine in ultimele 15 minute al primei reprize, dar Romania si-a mentinut concentrarea, iar la pauza avea un avans de sapte goluri, 15-8. Polonezele au inceput bine a doua repriza si s-au apropiat la cinci goluri, dar "tricolorele" au taiat repede elanul adversarelor. Cu 11 minute inainte de final, Romania a avut un avantaj de zece goluri, decisiv pentru a fi sigure de victorie. Cel mai mare avans a fost de 12 goluri, cu patru minute inainte de final, cind scorul era 29-17.

Romania a castigat la noua goluri diferenta, scor 31-22, termina Campionatul Mondial pe locul trei si este pentru prima data medaliata cu bronz.

Echipa Romaniei a incheiat Campionatul Mondial cu o medalie – bronz in acest caz, dupa 10 ani de cand a urcat ultima data pe podium, la editia din 2005, cand a cucerit medalia de argint, fiind invinsa atunci de Rusia (scor 23-28). Medalia de bronz cucerita de Romania este prima din istoria participarilor sale la Campionatul Mondial, dupa cinci finale mici jucate in competitie, anterior avand o medalie de aur (1962) si doua de argint (1973 si 2005).

Anterior, la CM din Danemarca, tricolorele au obtinut urmatoarele rezultate: in grupa D, pe care a incheiat-o pe locul 4 - 47-14 (23-3) cu Puerto Rico, 36-20 (18-12) cu Kazahstan, 18-26 (12-13) cu Spania, 22-26 (10-13) cu Norvegia si 27-30 (16-17) cu Rusia, in optimile de finala – 25-22 (13-18) cu Brazilia, in sferturile de finala – 31-30 (13-10, 27-27) cu Danemarca si in semifinale, 33-35 (14-17, 27-27) cu Norvegia, ultimele doua partide fiind decise dupa prelungiri.

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca premierul Dacian Ciolos i-a trimis un sms prin care l-a anuntat ca va face toate eforturile pentru a dubla premiile cuvenite echipei Romaniei dupa castigarea medaliei de bronz mondiale.

"Am primit acest sms de la premierul Dacian Ciolos, in care imi spune ca incearca sa suplimenteze prima pe care urmeaza sa o primeasca fetele. Este un gest minunat si ii multumim. Nu stiu exact suma care li se cuvine, dar m-a surprins acest gest si am incredere ca se vor face eforturi la nivelul Guvernului. Oamenilor buni li se intampla lucruri bune. As mai spune ca a fost surprinzator pentru mine sa descopar ca performanta poate fi abordata si altfel, ma refer la metodele antrenorului Tomas Ryde. Am crezut in acest antrenor si, probabil, daca astazi nu aveam aceasta medalie, urma sa fiu „crucificat”", a declarat Dedu.

Lipa: Premiul pentru bronz este de 14.800 de lei. Cautam solutii si peste suma prevazuta dublata

Premiul pentru medalia de bronz castigata de handbalistele Romaniei este de 14.800 de lei pentru fiecare jucatoare, ministrul Sportului, Elisabeta Lipa, declarand pentru MEDIAFAX ca acesta poate fi dublat si ca a discutat cu premierul Dacian Ciolos si in vederea unor suplimentari peste suma dublata.

"Premiul cuvenit pentru medalia de bronz mondiala este de 14.800 de lei. Conform legii, locurile 1-3 la Mondiale se pot dubla, premierea fiind prevazuta de HG 1447, cu completare 888. Am vorbit cu premierul Dacian Ciolos sa gasim solutii si peste suma prevazuta prin lege, care oricum va fi dublata. De asemenea, pentru Cristina Neagu, care in acest moment este golgheterul Campionatului Monadial, vom cauta solutii sa fie recompensata in plus", a declarat Lipa pentru Mediafax.

Potrivit lui Carmen Tocala, secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, suma care va fi primita de fiecare handbalista ar urma sa fie dublata de la 14.800 la 29.600 de lei.

Sursa: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  21.12.2015 09:47

Fetele noastre “ de bronz “ au demonstrat din nou ca, atunci cand joaca aproape de valoarea lor, sunt greu de invins. In realitate, ele se afla pe primul loc mondial, la egalitate cu nationala Norvegiei. Viitorul arata bine. In alta ordine de idei, selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii