A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719629615.5968.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Riscurile la care ne expunem atunci cand pisam sau spargem medicamentele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2014, ora 07:08

Riscurile la care ne expunem atunci cand pisam sau spargem medicamentele

Articol de Madalina Irimia

Pisarea sau spargerea pastilelor este o practica des intalnita, care ne poate pune sanatatea in pericol, avertizeaza oamenii de stiinta francezi. Forma anumitor medicamente nu este un factor lipsit de importanta, iar pisarea acestora prin zdrobire mecanica este contraindicata, este concluzia unui studiu recent publicat in revista franceza “Revue de Medicine Interne”.

Specialistii spun ca acest obicei reduce eficienta medicamentelor. „Desi aceasta practica este frecventa, consecintele ei au fost rar studiate”, afirma profesorul Jean Doucet, expert in geriatrie la departamentul de medicina interna din cadrul Centre Hospitalier Universitaire (CHU), din orasul francez Rouen.

Specialistul precizeaza ca ideea de a realiza un studiu pentru a vedea ce efecte negative are pisarea pastilelor i-a venit in urma numeroaselor tendinite contractate de personalul infirmier care trebuia sa zdrobeasca medicamente. „In acest fel, am luat cunostinta de problemele mai vaste asociate acestei practici artizanale care nu raspundea niciunei recomandari medicale”, a punctat Jean Doucet.

Integral pe gandul.info

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii