A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831088.1618.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Riscurile consumului zilnic de oua
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-10-2016, ora 09:26

Riscurile consumului zilnic de oua

Articol de Cristian Amariei
Ouale sunt unul dintre cele mai cosumate si usor de gatit produse. Exista cu siguranta o serie de beneficii pe care acestea le ofera – sunt o buna sursa de proteine. Cu toate acestea, specialistii spun ca nu este recomandat sa consumam oua zilnic.

Studiile afirma faptul ca acestea pot dauna, consumate in cantitati mari. Iata motivele pentru care se recomanda consumul de doar doua,trei oua pe saptamana.

Un studiu recent realizat la Harvard a constatat faptul ca persoanele care consuma cel putin un ou pe zi au avut un risc semnificativ mai mare de mortalitate. Ceea ce in esenta sugereaza faptul ca un ou pe zi este asociat in mod semnificativ cu o durata de viata mai scurta. Aceasta nu este o veste tocmai buna pentru cei care prefera omleta in fiecare dimineata. Iata la ce alte riscuri te mai expui daca vrei sa consumi zoua zilnic.

Nu contin fibre

Un ou fiert, tare, contine 155 calorii, dintre care 10.6 grame de grasimi saturate. Cu toate acestea, ouale nu contin fibre, ceea ce inseamna ca nu vei avea imediat senzatia de satietate. Plus, ca se digera mai greu. Daca am alege sa consumam 155 calorii din fasole neagra (de exemplu), pentru ca are fibre, te vei simti sayula mai rapid.

Ouale pot bloca arterele, asemenea fumatului

Un studiu realizat in anul 2012 afirma faptul ca ouale consumate zilnic pot bloca arterele in aceeasi masura in care o face si consumul de tutun. Studiul a fost concentrat strict pe galbenusuri (acestea fiind de fapt problema) si s-a constatat faptul ca persoanele care consumau zilnic au dezvoltat probleme cardiace, ca urmare a blocarii arterelor.

Poate aparea riscul de a dezvolta diabetul de tip II

Un nou studiu concluzioneaza faptul ca prin consumul a 3-5 oua pe saptamana o persoana poate dezvolta riscul de aparitie al diabetului cu pana la 50%. Mai mult, persoanele care consuma de la 5 oua in sus pe saptamana au pana la 80% sanse sa dezvolte diabetul de tip II.

Grasimile din galbenus ataca ficatul

Grasimile saturate aflate in copozitia galbenusului ataca ficatul, avand capacitatea de a provoca in cele din urma ciroza. Acestea distrug celulele si provoaca diverse tipuri de inflamatii periculoase la nivelul ficatului.

Continut ridicat de colesterol

Doar pentru ca albusul nu contine colesterol, acest lucru nu inseamna ca nu contribuie la sporirea nivelului de colesterol din organism, oricum. Albusul contine proteine animale, care la randul lor sporesc productia de colesterol, provocand o serie de probleme si dezechilibre la nivelul organismului uman, atunci cand este consumat in cantitati ridicate.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: risc, oua, sanatate, nutritie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii