ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-07-2016, ora 09:47

Riscurile consumului excesiv de seriale TV

Articol de Madalina Irimia
Vizionarea continua a serialelor TV ar putea fi mortala, sustin cercetatorii. Mai mult de 5 ore petrecute zilnic in fata televizorului cresc riscul formarii unui cheag de sange cu aproximativ 70%, noteaza Gandul.

Oamenii de stiinta japonezi au descoperit ca adultii care au petrecut cel putin 5 ore zilnic in fata televizorului au cu 70% mai multe sanse de a muri din cauza unui cheag de sange la plamani. Oamenii care se expun cel mai mult acestor riscuri sunt cei care vizioneaza mai multe episoade ale unui serial "intr-o singura tura". Cercetatorii ii indeamna pe cei care urmaresc mai multe episoade din Game of Thrones sau House of Cards sa opreasca televizorul dupa fiecare ora si sa isi intinda picioarele.

Studiul, realizat de o echipa de academicieni de la Universitatea din Osaka, a fost facut pe 86.000 de femei si barbati. Acestia au fost urmariti timp de 19 ani, identificandu-se cat de mult se uita la televizor in fiecare zi, noteaza Daily Mail.

In aceasta perioada, 56 au murit din cauza emboliei pulmonare - un cheag de sange la plamani care se dezvolta dupa perioade lungi de inactivitate. Aceasta problema se dezvolta la picior, apoi se deplaseaza la artera principala care leaga inima de plamani, blocand sangele sa mai circule. Simptomele includ o durere brusca in piept, dificultati de respiratie, senzatie de lesin sau tuse.

"Dupa o ora, sa se ridice in picioare, sa mearga, sau sa-si intinda picioarele pentru a-si relaxa muschii", spune Dr. Hiroyasu Iso, profesorul care a condus studiul.

Acest sfat este valabil si pentru pasagerii de avion sau cei care circula pe distante lungi, ei fiind indemnati sa se plimbe pe culoar si sa apese de pe un picior pe altul.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: seriale, risc, exces
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Nick Jonas,  29.06.2022 12:41

When it comes to home entertainment, there are few things as satisfying as watching a great movie on Blu-ray. But if you want to get the most out of your experience, you need the right equipment. One of the most important components is a good Blu-ray player. And if you want to include wireless surround sound for blu ray player you need one that's compatible with that technology.

   
BrettTit,  18.06.2017 05:42

wh0cd693713 atenolol

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii