A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830721.5978.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Riscul la care te supui daca stai prea mult pe scaun
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-04-2016, ora 15:05

Riscul la care te supui daca stai prea mult pe scaun

Articol de Cristian Amariei
Stai prea mult pe scaun? Afla ca asta iti poate aduce o inrautatire a starii de sanatate si, implicit, riscul de a intampina o moarte prematura.

Efectul acestui lucru, pe care de multe ori este greu sa il evitam avand in vedere specificul general al locurilor de munca din ziua de astazi, poate fi prevenit prin desfasurarea activitatii si in picioare si prin mici pauze de minima activitate fizica.
Cercetatorii au folosit un chestionar pe care l-au raspandit in 54 de tari, pentru a analiza timpul mai lung de trei ore pe care il petrec oamenii stand pe scaun. Aceste date au fost corelate cu informatii privitoare la numarul de locuitori al tarilor respective si rata de mortalitate. Studiul a fost publicat in American Journal of Preventive Medicine.

Mai mult de 60% dintre oamenii din intreaga lume petrec mai mult de trei ore pe zi stand pe scaun, iar cercetatorii au calculat ca acest obicei este motivul principal pentru 433.000 de decese pe an, inregistrate in perioada 2002 - 2011.

Oamenii de stiinta au estimat ca media timpului petrecut pe scaun in randul tarilor analizate este de 4,7 ore pe zi. Daca acest timp ar fi redus cu 50%, atunci s-ar simti o scadere cu 2,3 procente in ceea ce priveste numarul deceselor.

Asocierea dintre timpul petrecut stand pe scaun si mortalitate se mentine chiar si in cazul in care, dupa o zi petrecuta pe scaun la birou, persoana face exercitii fizice.

„Exista lucruri pe care le putem face. Putem sta in picioare, putem sa ne ridicam de pe scaun ca sa mergem sa bem apa, in loc sa tinem apa pe birou sau, pur si simplu, sa ne ridicam de pe scaun din cand in cand. Statul in picioare fara alte eforturi fizice rezulta intr-un salt important in ceea ce priveste energia”, a explicat Leandro Rezende, unul dintre autorii studiului.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii