A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681316.6517.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Rezultatele anchetei de la Colectiv intarzie sa apara. Ce spun parintii victimelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-02-2016, ora 09:45

Rezultatele anchetei de la Colectiv intarzie sa apara. Ce spun parintii victimelor

Articol de Cristian Amariei
Au trecut patru luni de la tragedia din Colectiv, dar rezultatele anchetei intarzie sa apara.

Procurorii de la Parchetul General, cei care au deschis dosarul dupa incendiul din 30 octombrie nu-l pot trimite in instanta pentru ca, pe langa mai multe expertize, asteapta si rapoartele medico-legale ale victimelor.

Astazi, in fata localului, vor fi depuse martisoare si candele, in memoria celor 63 de tineri care si-au pierdut viata.

Primele rapoarte medicale facute in cazul celor 26 de tineri care au murit in 30 octombrie au fost facute in mai putin de doua saptamani. Contactati telefonic pentru a explica intarzierea celorlalte expertize, oficialii INML nu au raspuns.

Tatal unuia dintre tinerii care si-au pierdut viata la Colectiv intelege complexitatea anchetei, dar semnaleaza lipsa comunicarii din partea procurorilor. ”Consider ca o ancheta la nivelul asta se face greu si nu as vrea sa par grabit, dar in acelasi timp nu vad niciun pic de comunicare. Nu as vrea sa fie acuzat nimeni nevinovat, dar toti cei care au cea mai mica parte de vina... Dupa patru luni de zile eu pot sa va spun doar atat - nu vezi pe nimeni in arest - si e frustrant ca au murit 63 de persoane si mai ai 100 si arsi, dintre care vreo 50 foarte grav”, marturisit acesta.

Ancheta deschisa la sectia militara a DNA, dupa incendiul din Colectiv, finalizata intr-o luna, a fost intoarsa de la instanta la parchet, pe motiv ca ar fi fost incompleta. Una dintre criticile judecatorilor a fost ca victimele sau rudele acestora nu au avut posibilitatea sa se constituie parti civile si sa ceara despagubiri de la cei doi pompieri inculpati si de la Ministerul de Interne, institutie la care au fost acestia angajati. 63 de persoane si-au pierdut viata in urma incendiului de la Colectiv.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii