ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-03-2013, ora 12:46

Reusita uimitoare in medicina: un copil de doi ani fost vindecat de SIDA in premiera mondiala

Articol de Madalina Irimia

Cazul extraordinar al unui bebelus vindecat de HIV in Mississippi, SUA, ar putea schimba viata a sute de mii de copii nascuti anual cu acest virus, relateaza Wall Street Journal.

Unbebelus din Mississippi ce s-a nascut bolnav de SIDA pare sa fi fost vindecat la doar doi ani si jumatate de la nastere, dupa ce a fost supus unui tratament agresiv cu mai multe medicamente. Povestea sa a fost anuntata duminica in cadrul unei conferinte medicale din Atlanta.

Cazul neobisnuit ar putea duce la schimbari in tratamentul a sute de mii de bebelusi ce se nasc anual purtand virusul HIV.

Doctorii de la Universitatea Medical Center din Mississippi spun ca au vindecat un copil nascut bolnav de SIDA, o descoperire stiintifica ce va avea implicatii la nivel mondial in cazul bebelusilor infectati cu virusul HIV, relateaza Wall Street Journal.

Copilul nu mai arata ca ar avea urme de virus in sange dupa ce a fost intrerupt tratamentul.Cercetatorii cred ca tratamentul neobisnuit de timpuriu a dus la acest rezultat: copilul a fost supus unui tratament agresiv la 31 de ore de la nastere.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: sheknows.com

     
Tag-uri: copil, HIV, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii