A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758739.0056.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Retetele MAGICE ale vindecatorilor de odinioara: TERAPIA CU SEMINTE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-05-2014, ora 19:06

Retetele MAGICE ale vindecatorilor de odinioara: TERAPIA CU SEMINTE

Articol de Madalina Irimia

Semintele fructelor si legumelor sunt adevarate medicamente naturiste. Semintele legumelor si fructelor si-au gasit la romani o intrebuintare si mai valoroasa: leac pentru diferite afectiuni. Semintele faceau parte din retetele magice ale vindecatorilor de odinioara, iar astazi sunt ingrediente pentru unele dintre cele mai eficiente preparate naturiste.

Pe vremuri, taranii le considerau pastratoarele vietii, adevar demonstrat si de medicina moderna, care a descoperit ca, inainte sa se transforme in plante verzi, semintele contin energii uriase si substante benefice pentru organism. Terapia cu seminte nu presupune consumul exclusiv al semintelor, ci in combinatie cu un regim sanatos, bazat pe legume si fructe. Pentru a fi eficiente terapeutic, semintele se mananca neprajite, deoarece prin preparare termica, cea mai mare parte a proprietatilor lor vindecatoare este distrusa, scrie financiarul.ro.

Din seminte se pot prepara si remedii sub forma de pulberi, tincturi, uleiuri, decocturi, cataplasme sau infuzii. Mai trebuie stiut ca semintele, desi par uscate si moarte, sunt organisme vii, bogate in nutrienti.

De aceea, consumul semintelor intre mese, in locul gustarilor, pe langa rolul extrem de benefic, si satura. Nu intamplator, terapia cu seminte este inclusa in regimurile dietetice. Consumate crude, au efectul cel mai puternic.

Semintele de dovleac Nutritionistii din Japonia pun semintele de dovleac (bostan) pe primul loc in tabelul produselor alimentare, deoarece ele contin cca 50% grasimi, vitamine, microelemente si mai ales zinc.

Citeste mai mult pe financiarul.ro.

foto: seminte-ingrasaminte-turba.ro

     
Tag-uri: seminte, terapie, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii