Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Reteta zilei: TORT CU ANANAS SI CAPSUNI
Articol de Madalina IrimiaBucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Tort cu ananas si capsuni
Ingrediente
Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar.
Crema: 3 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca , 200 gr capsuni proaspete , 200 gr ananas bucati din compot.
Sirop: 1 lingura cu miere, 100 ml apa rece, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie.
Decor: frisca , capsuni, ananas.
Preparare
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate . Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit . Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi.
Intr-o cratita adaugam gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune cratita pe Baine-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si o lasam la racit. Ananasul din compot se taie marunt iar capsunile felii. Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta si vanilie. Se amesteca pana se incorporeaza toata frisca si obtinem o compozitie omogena. Intr-o forma , sau cratita punem o folie alimentara apoi prima foaie de blat. Se stropeste cu sirop , adaugam un strat de crema si capsunile, un strat de crema si ananasul, ultimul strat de crema , apoi ultima foaie de blat si trampam (stropim) cu sirop.
Se introduce la rece pentru cca 3 ore. Tortul se pune pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta , capasuni si ananas , dupa preferinta.
Pofta Buna!
Sursa: bucatarie-romaneasca.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email