ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-08-2013, ora 09:18

Reteta zilei: TORT CU ANANAS SI CAPSUNI

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Tort cu ananas si capsuni

Ingrediente

Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar.

Crema: 3 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca , 200 gr capsuni proaspete , 200 gr ananas bucati din compot.

Sirop: 1 lingura cu miere, 100 ml apa rece, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie.

Decor: frisca , capsuni, ananas.

Preparare

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate . Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit . Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi.

Intr-o cratita adaugam gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune cratita pe Baine-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si o lasam la racit. Ananasul din compot se taie marunt iar capsunile felii. Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta si vanilie. Se amesteca pana se incorporeaza toata frisca si obtinem o compozitie omogena. Intr-o forma , sau cratita punem o folie alimentara apoi prima foaie de blat. Se stropeste cu sirop , adaugam un strat de crema si capsunile, un strat de crema si ananasul, ultimul strat de crema , apoi ultima foaie de blat si trampam (stropim) cu sirop.

Se introduce la rece pentru cca 3 ore. Tortul se pune pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta , capasuni si ananas , dupa preferinta.

Pofta Buna!

Sursa: bucatarie-romaneasca.ro

     
Tag-uri: tort, ananas, capsuni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii