Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Reteta zilei: TIRAMISU CU CAPSUNI
Articol de Madalina IrimiaBucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Tiramisu cu capsuni.
Ingrediente ( 5 portii ):
piscoturi sampanie (5 buc), 125 gr mascarpone, 100 ml frisca lichida vegetala, 1 galbenusuri, 60 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita esenta rom, 300 gr capsuni .
Sirop – sucul rezultat de la capsuni, 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat, 50 ml apa.
Decor- cacao, capsuni din sirop , frunze de menta.
Mod de preparare
Capsunile le spalam , indepartam coditele si le taiem felii . Se pun intr-un bol ,se presara cu zahar (20 gr ) si se introduce la rece pentru 1 ora.
Galbenusul se mixeaza cu restul de zahar (40 gr ) pe baie de abur .
Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa. Se lasa sa se racesca complet iar separat se bate frisca pana obtinem o spuma densa .
Compozitia de galbenusuri se mixeaza cu mascapone, esenta de rom si vanilie apoi se amesteca cu frisca batuta. Se mixeaza pana vom obtine o compozitie omogena si pufoasa.Sucul rezultat de la capsuni se amesteca cu zahar, vanilie si apa. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Piscoturile se trec prin sirop si se pun pe o farfurie.
In fiecare cupa adaugam alternativ capsuni, crema tiramisu (se toarna cu ajutorul unui pos cu dui- varf rotund) si piscoturi taiate . Ultimul strat va fi de crema, adaugam capsuni din sirop si decoram cu cacao si funze de menta.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email