Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Reteta zilei: RULADA DE BISCUITI CU CIOCOLATA
Articol de Madalina IrimiaBucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Rulada de biscuiti cu ciocolata.
Foaia de rulada – 300 gr biscuiti dulci, 30 gr cacao, 200 ml lapte, 25 gr unt, 1 lingurita esenta de rom.
Umplutura-20 gr cacao, 100 gr unt, 60 gr zahar, esenta de rom, 100 gr ciocolata, vanilie, 50 gr biscuiti macinati.
Decor-nuca de cocos
Mod de preparare
Biscuitii se macina , se amesteca cu cacao, lapte si unt topit pana obtinem o compozitie omogena. Se formeaza ca un aluat.
Se pune intr-o folie si se introduce la rece pentru 30 min.
Separat se pregateste umplutura – intr-o cratita pe foc se pune untul topit , zaharul, ciocolata , cacao. Se amesteca usor pana se formeaza un sos omogen (se lasa sa fiarba cca 2-3 min , amestecand continuu). Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca.
Se adauga biscuitii macinati, vanilie , rom si se amesteca bine.
Compozitia pentru rulada se pune intre doua folii alimentare , se intinde in mod uniform cu merdeneaua.
Se inlatura folia de deasupra, se adauga umplutura si se intinde uniform pe toata suprafata.
Se ruleaza strans si se pune la rece pentru 3 ore. Se decoreaza cu nuca de cocos si se portioneaza.
Se serveste rece.
Sursa: Bucataria-Romaneasca.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email