ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-02-2014, ora 10:31

Reteta zilei: RULADA DE BISCUITI CU CIOCOLATA

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Rulada de biscuiti cu ciocolata.

Ingrediente

Foaia de rulada – 300 gr biscuiti dulci, 30 gr cacao, 200 ml lapte, 25 gr unt, 1 lingurita esenta de rom.

Umplutura-20 gr cacao, 100 gr unt, 60 gr zahar, esenta de rom, 100 gr ciocolata, vanilie, 50 gr biscuiti macinati.

Decor-nuca de cocos

Mod de preparare

Biscuitii se macina , se amesteca cu cacao, lapte si unt topit pana obtinem o compozitie omogena. Se formeaza ca un aluat.

Se pune intr-o folie si se introduce la rece pentru 30 min.

Separat se pregateste umplutura – intr-o cratita pe foc se pune untul topit , zaharul, ciocolata , cacao. Se amesteca usor pana se formeaza un sos omogen (se lasa sa fiarba cca 2-3 min , amestecand continuu). Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca.

Se adauga biscuitii macinati, vanilie , rom si se amesteca bine.

Compozitia pentru rulada se pune intre doua folii alimentare , se intinde in mod uniform cu merdeneaua.

Se inlatura folia de deasupra, se adauga umplutura si se intinde uniform pe toata suprafata.

Se ruleaza strans si se pune la rece pentru 3 ore. Se decoreaza cu nuca de cocos si se portioneaza.

Se serveste rece.

Sursa: Bucataria-Romaneasca.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii