Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Reteta zilei: Prajitura cu iaurt
Articol de Madalina IrimiaPrepara un desert delicios. Iata reteta de prajitura cu iaurt!
Timpul de gatire: 120 min
Gata in: 2 ore, 15 min
INGREDIENTE
Pentru spuma de ciocolata
200 ml frisca lichida
1 foaie de gelatina
60 g ciocolata neagra
Pentru spuma de iaurt
300 g iaurt bine scurs
2 linguri zahar
4 linguri lapte
2 foi gelatina
2 banane bine coapte
Pentru decor
20 g ciocolata neagra
PREPARARE
1. Pentru spuma de ciocolata, se pune foaia de gelatina la inmuiat in apa rece. Doar 150 ml frisca lichida se bate pentru a obtine frisca, iar frisca lichida ramasa se pune pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se lasa apoi sa se raceasca, se amesteca cu frisca batuta si, la final, cu gelatina bine scursa de apa. Se toarna acest amestec intr-o tava usor umezita cu apa. Se da la rece pana ce se prepara spuma de iaurt.
2. Pentru spuma de iaurt, gelatina se pune la inmuiat in lapte usor caldut. Iaurtul se mixeaza cu zaharul, se adauga gelatina bine desfacuta in lapte si, la final, se pun felioare de banane. Se amesteca usor si se toarna peste spuma de ciocolata.
3. Tava se lasa la rece pentru 3 ore si, in momentul servirii, se portioneaza si se serveste cu ciocolata rasa.
Sursa: unica.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email