ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-03-2014, ora 15:19

Reteta zilei: Peste la cuptor cu legume si sos de vin alb

Articol de Madalina Irimia

Gatit in folie de aluminiu, pestele isi intensifica aroma. Vinul alb si rosiile cherry, carnoase si suculente, innobileaza carnea. O reteta Jamie Oliver, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Ingrediente:

1 ou, batut spuma

100 g cartofi, curatati si taiati in sferturi

o jumatate de fenel, curatat si taiat bucati mari

o jumatate de lamaie, feliata

5 rosii cherry, taiate in jumatati

ulei de masline

60 g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati

120 g file de peste (somon, batog), fara piele, dezosat

un praf de sare

piper

4-5 linguri vin alb

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.

Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu putina sare.

Se pregateste o punga din folie de alminiu: se rupe o bucata de folie de 35×45 cm. Se impatureste in doua. Trei margini se ridica si se sigileaza cu putin ou batut, folosind o pensula. O margine se lasa libera.

Cand apa a incept sa dea in clocot, se pun cartofii. Se fierb 6 minute.

Intre timp, pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele se pun intr-un castron. Se stropesc cu putin ulei de masline, sare, piper si se amesteca. Cat timp isi iau aromele, cartofii se scurg si se racesc putin, apoi se pun in castron, peste celelalte legume.

Citeste continuarea pe feellikecooking.ro.

     
Tag-uri: reteta, paste, post
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii