ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-08-2013, ora 09:15

Reteta zilei: PRAJITURA ZI SI NOAPTE

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Prajitura Zi si Noapte

Ingrediente

Blat: 5 oua, 120 gr faina, 30 gr cacao, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat.

Crema: 3 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, 2 lingurite esenta de rom.

Sirop de rom – 100 ml

Decor: nuca de cocos macinata.

Preparare

Albusurile se bat spuma cu zahar , separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare , vanilie si apa. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate . Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20X30) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit . Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet.

Intr-o cratita punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune cratita pe Baine-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si o lasam la racit. Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta , esenta de rom si vanilie. Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

In tava in care am compt blatul se adauga folie alimentara, stropim cu sirop apoi adaugam blatul. Se stropeste blatul cu restul de sirop apoi se adauga crema. Se intinde uniform, se trece furculita prin crema usor , astfel incat sa oferim prajiturii un decor . Se presara nuca de cocos si se introduce la rece pentru min 3 ore.

Se scoate cu grija din tava si se portioneaza.

Se serveste rece, se pastreaza la frigider maxim 24 ore.

Pofta Buna !

Sursa: bucatarie-romaneasca.ro

     
Tag-uri: reteta, prajitura, cocos
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii