ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-08-2013, ora 09:15

Reteta zilei: PRAJITURA DIN FOI CU ZAHAR ARS

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Prajitura din foi cu zahar ars

Ingrediente

Aluatul : 450 g faina, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana sau iaurt, 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja raza de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt.

Crema: 200 g zahar, 200 g unt, 70 g amidon alimentar, 250 ml lapte, un pachetel cu zahar vanilat, 15 ml rom.

Glazura: 100 gr margarina sau unt, 10 gr cacao, 100 gr zahar, vanilie

Mod de preparare foi

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se raceste pe apa rece.

Margarina sau untul moale se amesteca cu oul intreg, sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.

Se adauga faina impreuna cu praf de copt, amestecand bine , fara sa se framante prea mult.

Se imparte aluatul in 4 parti . Foile se coc 4 foi pe dosul tavi de circa 23/33 cm, presarat cu faina .

Dupa coacere foile se lasa la rece pana la finisare.

Mod de preparare crema

200 gr de zahar se camarelizeaza intr-o cartita . Cand se formeaza putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc, lasand-o sa se raceasca 3 -4 minute.

Se adauga tot untul, care se lasa sa se topeasca si 100 ml lapte. Se fierb la foc mic , ca sa se topeasca caramelul.

Intre timp intr-un bol se amesteca amidonul cu restul de lapte , adaugat cate putin si omogenizand compozitia cu ca sa nu ramana cocoloase.

Cand compozitia de unt cu zaharul ars a dat in clocot, se adauga amidonul cu laptele in suvoi continuuu, amestecand in continuu pana se ingroase.

Se ia vasul cu crema de pe foc, se pune vanilia si rom , se amesteca si se lasa la racit.

Mod de preparare glazura

Intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic .

Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop .

Asamblare

Foile se umplu cu crema in straturi uniforme (3), se glazureaza si se lasa la rece pana a doua zi.

Se portioneaza dupa preferinta.

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii