A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719756336.3726.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: PRAJITURA DE POST CU MERE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-03-2014, ora 16:44

Reteta zilei: PRAJITURA DE POST CU MERE

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta de post: Prajitura de post cu mere

Ingrediente

Aluat: 250 gr margarina, 80 gr zahar, 250 ml apa minerala, 1 lingurita esenta de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 pliculet praf de copt stins in otet , faina alba superioara cat cuprinde.

Umplutura: 8 mere, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 30 ml apa, 50 gr gris.

Decor: zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Intr-un vas punem margarina taiata cuburi, se pune deasupra unui vas cu apa fierbinte 1 min. Se amesteca cu zahar, vanilie, sare , praful de copt stins in otet (1 lingura) si apa.

Treptat se adauga faina pana obtinem un aluat potrivit ca de cozonac.

Se pune pentru 30 min la rece, acoperit cu o folie alimentara.

Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita. Merele rase se amesteca cu zahar si apa, cratita se pune pe foc si se amesteca. Dupa cca 5 min se adauga scortisoara, grisul si amestecam.

Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca cateva minute.

O tava de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt, aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de intinde intr-o foaie de dimensiune cca 1 cm si se pune in tava .

Se adauga umplutura de mere si se intinde intr-un strat uniform.

Se intinde a doua parte, foia obtinuta se pune peste stratul se mere, iar daca exista surplus de aluat se inlatura.

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se introduce in cuptorul incalzit.

Se lasa la copt cca 25-30 min, pana devine aurie. Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

     
Tag-uri: prajitura, post, mere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii