A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630467.2454.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: PRAJITURA CU MIERE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2014, ora 12:45

Reteta zilei: PRAJITURA CU MIERE

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Prajitura cu miere

Ingrediente

Aluat pentru foi: 4 oua, 150 gr zahar, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in otet, 50 ml ulei, 5 gr sare, 50 ml miere, faina cat cuprinde cca 500-600 gr.

Crema de unt : 600 ml lapte, 2 oua, 50 gr faina, 150 gr zahar, vanilie, 1 lamaie, 250 gr unt, 1 praf de sare.

Decor: zahar pudra. Stratul 2- 100 gr marmelada din struguri

Preparare

Obtinerea foilor cu miere: Intr-un vas mai mare spargem ouale, adaugam zaharul , sare, bicarbonatul de sodiu stins in otet, uleiul si omogenizam cca 5 minute cu ajutorul unui mixer.Se adauga mierea iar la final faina putin cate putin astfel incat sa obtinem un aluat bun de modelat.Aluatul se imparte in 4 parti egale. Pe dosul unei tavi de diametru 25-30 cm se adauga cateva picaturi de ulei care se intind cu ajutorul unei pensule, se pune o bucata de aluat si se intinde cu ajutorul unei merdenele in start unifor, iar marginile se inlatura cu ajutorul unui cutit.Se inteapa in cateva locuri si se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade.Cand capata o culoare aurie se scot, se introduce lama unui cutit sub foaie si se trece usor pe ambele parti pentru a inlatura riscul de prindere.Foaia se aseaza pe o tava tapetata cu hartie.In acest mod coacem toate foile.Dupa coacere foile se lasa la rece.

Crema:Laptele se pune la fiert.Separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, faina , 100 ml lapte, un praf de sare si se toarna cand laptele a dat in clocot.Se amesteca continuu pana se ingroasa.Se lasa 2 minute sa fiarba , amestecand in acset timp si se pune apoi la racit.Cand s-a racit se adauga untul , vanilia si se omogenizeaza. Asamblare: Pe o tava tapetata cu hartie punem prima foaie, se adauga primul strat de crema de unt.

Se pune a doua foaie, se adauga un strat de marmelada.

Se adauga a treia foaie, si adaugam ultimul strat de crema de unt.

Se adauga ultima foaie , se pune o hartie peste foi, apoi o tava cu greutate.

Se lasa la rece pana a doua zi.Se lasa la rece pana a doua zi.Inainte de portionare se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.

Inainte de portionare se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

     
Tag-uri: prajitura, reteta, miere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii