A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630827.3823.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: PRAJITURA CU GEM
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-06-2014, ora 09:29

Reteta zilei: PRAJITURA CU GEM

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta de weekend: Prajitura cu gem

Ingrediente

1 kg faina, 500 gr osanza de porc, 3 galbenusuri, 3 linguri smantana , 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura de zahar, apa rece cat cuprinde.

Umplutura: gem de prune

Decor: zahar farin vanilat

Preparare

Osanza se da pe razatoare sau se trece prin masina de tocat carne apoi se amesteca cu 300 g faina .

Se formeaza un aluat sub forma unei bile , se pune intr-o folie apoi se introduce la rece.

Separat intr-un vas se amesteca galbenusurile , smantana, vanilia, zaharul, cu restul de faina si o parte de apa rece. Se adauga treptat faina si apa pana obtinem un aluat potrivit. Se introduce la rece pentru 30 min.

Aluatul cu osanza se imparte in trei parti egale.

Aluatul se intinde cu ajutorul un unui praf de faina intr-o foaie de forma dreptunghiulara, se adauga prima parte din aluatul cu osanza si se intinde cu grija.

Se impatureste aducand marginile spre mijloc apoi se pliaza pe linia mediana la fel cum se inchide o carte.

Se impacheteaza inca o data pe lungime in doua. Se pune aluatul pe o tava si se introduce la rece pentru 30 min.

Se intinde foaia de aluat , iar deasupra se intinde a doua parte de osanza.

Se impacheteaza din nou si se lasa la rece inca 30 min.

Dupa acest timp se repeta : ultimul strat de osanza care se intinde uniform peste foaia de aluat, se impacheteaza si se introduce din nou la rece pentru 30 min.

Aluatul se imparte in doua parti. Fiecare parte se intinde sub forma dreptunghiulara si se imparte in patrate. Pe fiecare patrat se aseaza o lingurita de gem . Se pliaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduc in cuptorul incalzit , la foc puternic pentru 20-25 min, pana devin aurii.

Se pudreaza cu zahar farin vanilat cand sunt racite complet.

Pofta buna!

Sursa: Bucataria-Romaneasca.ro

     
Tag-uri: prajitura, gem, prune
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii