ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-03-2013, ora 15:30

Reteta zilei: PATE DE POST

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Pate de post

Ingrediente :

200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 gr masline negre fara sambure, 50 ml ulei, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper dupa gust.

Decor: masline negre, rondele de ceapa, patrunjel verde.

Mod de preparare

Ceapa se taie rondele si se prajeste in ulei incins pana capata o culoare usor aurie. Se adauga jumatate din cantitatea de boia si se amesteca. Se lasa separat la racit.

Alunele se mixeaza cu ajutorul unui blender , pana devin aproape ca o pudra si se pun intr-un bol mai mare.

Ceapa impreuna cu uleiul in care s-a prajit si fasolea se pun in vasul de blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.

Maslinele le taiem in cubulete micute .

Peste compozitia de alune se adauga pasta obtinuta din ceapa si fasole, cubuletele de masline, restul de boia , nucsoara , sare si piper dupa gust.

Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.

Pate-ul se pune in boluri micute si se decoreaza cu masline si verdetata .

Se pastreaza maxim 2 zile la frigider , vasul fiind acoperit cu folie alimentara.

Se serveste cu paine prajita si legume crude , este delicios!

Pofta Buna!

Sursa: bucatarie-romaneasca.ro

     
Tag-uri: reteta, pate, post
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii