ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-07-2014, ora 12:31

Reteta zilei: CREMA DE ZAHAR ARS

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Crema de zahar ars

Ingrediente:

8 oua, 1 l lapte, 100 gr zahar, vanilie, 80 gr zahar pentru caramel.

Mod de preparare

Zaharul se pune intr-o cratita si se lasa pe foc, sa se topeasca.

Se amesteca iar cand capata o culoare usor aurie se ia de pe foc si se pune in vase termorezistente (4 boluri)

Fiecare bol se misca usor pentru a se tapeta peretii apoi se lasa sa se racesca .

Separat se mixeaza ouale cu zahar, vanilie si lapte, cca 3 min.

Compozitia obtinuta se toarna in boluri, dupa ce caramelul s-a racit.

Punem bolurile intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte .

Crema de zahar ars se coace pe pe baie de apa, la o temperatura de 160 C , cca 50 min.

Cand crema este usor aurie si bine legata se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se pune la rece pentru 4-5 ore.

Crema de zahar ars se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca si fructe de padure .

Se serveste rece. Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii