Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Reteta zilei: CREMA DE ZAHAR ARS
Articol de Madalina IrimiaBucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Crema de zahar ars
Ingrediente:
8 oua, 1 l lapte, 100 gr zahar, vanilie, 80 gr zahar pentru caramel.
Mod de preparare
Zaharul se pune intr-o cratita si se lasa pe foc, sa se topeasca.
Se amesteca iar cand capata o culoare usor aurie se ia de pe foc si se pune in vase termorezistente (4 boluri)
Fiecare bol se misca usor pentru a se tapeta peretii apoi se lasa sa se racesca .
Separat se mixeaza ouale cu zahar, vanilie si lapte, cca 3 min.
Compozitia obtinuta se toarna in boluri, dupa ce caramelul s-a racit.
Punem bolurile intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte .
Crema de zahar ars se coace pe pe baie de apa, la o temperatura de 160 C , cca 50 min.
Cand crema este usor aurie si bine legata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se pune la rece pentru 4-5 ore.
Crema de zahar ars se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca si fructe de padure .
Se serveste rece. Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email