A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630064.3308.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: CLATITE CU BRANZA DULCE SI AFINE LA CUPTOR
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2014, ora 12:38

Reteta zilei: CLATITE CU BRANZA DULCE SI AFINE LA CUPTOR

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Clatite cu branza dulce si afine la cuptor

Ingrediente

Pt 6 foi : 2 oua , 500 ml lapte, 1 praf de sare, 50 gr zahar, esenta de vanilie, 120 gr faina, ulei pentru prajit, un cub de unt.

Umplutura: 200 gr branza dulce, 50 gr zahar, 1 lingurita gris, coaja de lamaie rasa, 1 ou, 1 ceasca afine.

Pentru decor: 100 gr smantana , 1 lingurita plina cu miere, coaja de lamaie rasa, afine

Mod de preparare

Intr-un bol batem oul, adaugam usor laptele, vanilia, praful de sare si zaharul amestecand continuu.

La final adaugam toata faina si amestecam rapid pana se incorporeaza. Se incinge o tigaie teflonata, adaugam cateva picaturi de ulei, miscam usor apoi adaugam 1 lus (polonic) de compozitie si rapid miscam tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.

Se coace clatita la foc mediu cateva minute, cand incepe sa se desprinda de pe margini si este coapta se intoarce rapid. Se lasa sa se coaca si pe a doua parte cateva secunde.

Umplutura se obtine amestecand ingredientele pana obtinem o compozitie omogena. La final adaugam afinele apoi amestecam usor.

Se umplu clatitele pe a doua fata coapta, adaugam compozitie se pliaza marginile si rulam.

Ungem cu unt un vas termorezistent , adaugam clatitele si se introduce in cuptorul incalzit pentru cca 20 min la foc mediu.

Se pun pe farfurie cate doua, se adauga smantana amestecata cu miere, se decoreaza cu afine si coaja de lamaie rasa.

Dupa preferinta se pot decora cu zahar farin vanilat.

Se servesc calde !

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

     
Tag-uri: reteta, clatite, branza
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii