ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2014, ora 13:18

Reteta zilei: CHIFTELUTE IN SOS (DE POST)

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Chiftelute in sos (de post)

Ingrediente

Chiftelute – 300 gr soia granule, 1 morcov, 1 ceapa, 50 ml ulei, 1 capatana usturoi, 50 ml apa minerala, 100 gr faina, sare si piper – dupa gust, ulei pentru prajit.

Sos – 2 buc ceapa, 1 telina mica, 3 ardei copti (fara seminte), 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.

Preparare Chiftelute

Ceapa , morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min.

Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-un bol se adauga soia stoarsa , ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.

Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.

Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.

Se pun la prajit in ulei incins , la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .

Preparare Sos

Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si telina , taiate marunt.

Se lasa pe foc cca 10 min, se adauga 50 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana legumele s-au patruns bine.

Se lasa se se racesca cateva momente , se adauga sare , piper dupa gust si ardeiul copt maruntit.

Cu ajutorul unui mixer vertical se paseaza pana obtinem o compozitie omogena- un sos de consistenta potrivita.

Chiftelutele se servesc cu sos, calde sau reci. Sunt o bunatate !

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii