Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Reteta zilei: CHEC DE POST CU DULCEATA SI CACAO
Articol de Madalina IrimiaBucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta de post delicioasa: Chec de post cu dulceata si cacao
2 cani faina, 2 cani de apa , 1 cana de zahar, 200 gr margarina topita, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare , 3 linguri cacao, 150 gr dulceata de cirese.
Glazura – 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 4 linguri apa, esenta de rom, nuca de cocos.
Preparare Glazura
Intr-un vas se amesteca zaharul, apa si cacao .
Se pune pe foc amestecand continuu, pana la punctul de fierbere.
Se inchide focul, se adauga esenta de rom si mai amestecam cca 1 min.
Preparare Chec
Intr-un vas se adauga : margarina , dulceata, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare.
Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina amestecata cu cacao.
Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia obtinuta si se introduce in cuptorul incalzit la 160 C si se lasa la copt cca 30-40 min.
Se lasa sa se racesca cateva minute apoi se glazureaza si se decoreaza cu nuca de cocos.
Sfat -Glazura se pregateste cand checul este gata.Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se serveste rece.
Pofta Buna!
Vezi mai multe retete pe bucataria-romaneasca.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email