ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-03-2014, ora 15:12

Reteta zilei: CHEC DE POST CU DULCEATA SI CACAO

Articol de Madalina Irimia

Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta de post delicioasa: Chec de post cu dulceata si cacao

Ingrediente

2 cani faina, 2 cani de apa , 1 cana de zahar, 200 gr margarina topita, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare , 3 linguri cacao, 150 gr dulceata de cirese.

Glazura – 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 4 linguri apa, esenta de rom, nuca de cocos.

Preparare Glazura

Intr-un vas se amesteca zaharul, apa si cacao .

Se pune pe foc amestecand continuu, pana la punctul de fierbere.

Se inchide focul, se adauga esenta de rom si mai amestecam cca 1 min.

Preparare Chec

Intr-un vas se adauga : margarina , dulceata, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare.

Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina amestecata cu cacao.

Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.

Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia obtinuta si se introduce in cuptorul incalzit la 160 C si se lasa la copt cca 30-40 min.

Se lasa sa se racesca cateva minute apoi se glazureaza si se decoreaza cu nuca de cocos.

Sfat -Glazura se pregateste cand checul este gata.Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se serveste rece.

Pofta Buna!

Vezi mai multe retete pe bucataria-romaneasca.ro

     
Tag-uri: reteta, chec, post
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii