A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757244.7798.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Bomba de ciocolata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-03-2014, ora 12:12

Reteta zilei: Bomba de ciocolata

Articol de Madalina Irimia

Bucataria italiana este deosebit de interesanta si adaptabila produselor pe care le putem gasi la noi. De exemplu, iata cat de simplu este sa faci o bomba de ciocolata.

INGREDIENTE:

Pentru aluat

3 oua

80 g zahar

80 g faina

120 ml coniac

Pentru umplut

250 ml frisca lichida

150 g zahar

300 g branza de vaci sau ricotta

50 g migdale

50 g fructe confiate

80 g ciocolata neagra de menaj

Pentru servit

30 g cacao amara

30 g zahar pudra

PREPARARE:

1. Pentru aluat, se bat albusurile spuma si apoi se adauga cele 80 g zahar pentru a obtine aproape o bezea. Se adauga galbenusurile si faina, se amesteca si se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 10 minute. Imediat cum este gata, se scoate din tava, se indeparteaza hartia si aluatul se imbiba cu coniac, cu ajutorul unei pensule. Apoi, din aluatul moale se taie 12 parti in functie de diametrul castronului in care se va prepara restul prajiturii. Cu cele 12 bucati se va tapeta interiorul castronului, nu inainte de a pune o folie alimentara care sa depaseasca marginile vasului.

2. Pentru umplutura, se bate frisca lichida adaugand zahar. Branza de vaci se mixeaza pentru a fi cat mai fina si apoi se amesteca in frisca batuta.

3. Crema obtinuta se imparte in doua, o parte mai mica si una mai mare. In partea mai mica se pun migdalele macinate si fructele confiate, taiate marunt. In partea mai multa, se pune ciocolata topita.

4. Partea alba se pune in vas peste cele 12 bucati de aluat, se niveleaza si se pune partea cu ciocolata. Din aluatul ramas se taie ca un capac care sa inchida cremele din interiorul castronului in care au fost puse cele doua umpluturi.

5. Se acopera totul cu folia alimentara lasata lunga si se da la frigider pentru 4 ore. Se scoate prin rasturnare, se presara cu cacao si zahar pudra si se aduce la masa.

Sursa: retete.unica.ro

Foto: elady.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii