A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719759178.3531.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta veche din Ardeal: Lapte de bou
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-04-2014, ora 15:12

Reteta veche din Ardeal: Lapte de bou

Articol de Madalina Irimia

Ca multe alte mancaruri traditionale vechi, reteta "Lapte de bou" se prepara in special in perioadele de post, avand variante diferite, in functie de regiuni. In Comuna Racovita, din Judetul Sibiu, reteta se prepara din prune uscate si se manca in loc de muraturi, cu fasole batuta. In alte regiuni, "Laptele de bou" se prepara din magiun cu apa calduta, la care se adauga paine.

Varianta din Sibiu a retetei se intalnea si in Tara Motilor (preparata cu apa) si in Maramures (preparata cu lapte).

Ingrediente:

4 cani de seminte de dovleac, decojite

un litru de apa / lapte

sare

Mod de preparare:

Apa / laptele se fierbe.

Intre timp, semintele de dovleac se prajesc la cuptor si se macina pana se obtine o faina fina.

Faina din seminte de dovleac se adauga in apa clocotita (sau in laptele clocotit).

Se amesteca "faina" din seminte de dovleac si apa clocotita (laptele clocotit) pana cand se obtine o pasta groasa, se adauga sare si se mai fierbe la foc mic pentru inca 10 minute.

Integral pe realitatea.net

Foto: restaurantedelux.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii