ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-11-2014, ora 09:01

Reteta stiintifica a succesului

Articol de Madalina Irimia
Pentru a avea succes si a fi mai fericiti trebuie sa visam mai putin si sa ne ancoram mai mult in realitate, au demonstrat stiintific cercetatori americani, demitizand intelepciunea traditionala care postuleaza gandirea pozitiva. O carte aparuta la jumatatea lunii octombrie in Statele Unite vine sa combata una dintre cele mai false idei despre gandirea pozitiva, si anume ca schimbarile din viata noastra, de ordin personal sau social, se pot face fara efort, scrie The Guardian in editia electronica.

Gabriele Oettingen si Heather Kappes, psihologi la Universitatea din New York, au publicat in 2011 rezultatele unui studiu in care participantii au fost lipsiti de apa. Unii dintre acesti voluntari insetati au fost supusi apoi unui exercitiu de vizualizare ghidat, in care li s-a cerut sa-si imagineze un pahar cu apa rece, lucrul pe care il doreau probabil foarte mult in acel moment. Ulterior, masurand tensiunea arteriala a fiecaruia, Oettingen a descoperit ca exercitiul a secat nivelurile de energie ale oamenilor si i-a facut sa se relaxeze.

Implicatia este uimitoare: un pahar imaginar de apa ii poate face pe oameni mai putin motivati sa se ridice si sa mearga la frigider sau la robinet pentru a-si potoli setea reala. Aceasta concluzie este exact reversul unuia din principiile centrale ale psihologiei populare, si anume ideea ca imaginand viitorul dorit face mai probabil ca acesta sa se intample.

Oettingen a aratat in cercetarile ei ca a transforma dorintele in fantezie face ca acestea sa fie mai greu de realizat in realitate. Imaginati-va ca aveti o saptamana productiva, si veti realiza mai putin. Imaginati-va ca primiti un cadou neasteptat de bani, si veti fi mai putin motivati sa va angajati in tipurile de activitati care aduc bani.

Din fericire, nu toate tipurile de gandire cu privire la viitor sunt atat de auto-sabotoare. in noua sa carte, intitulata Rethinking Positive Thinking (regandind gandirea pozitiva), publicata in Statele Unite la jumatatea lunii octombrie, Oettingen pledeaza in favoarea "opusului mental", o tehnica ce presupune combinarea metodica de ganduri pozitive si negative cu privire la propriul viitor, intr-un mod care pare sa functioneze surprinzator de bine, atunci cand se incearca inlocuirea obiceiurilor sau mentalitatilor gresite cu unele bune.

Integral pe agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii