ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
18-01-2014, ora 17:07

Reteta furata de la vecini. Cum reuseste un fermier sa produca rosii romanesti in plina iarna

Articol de Cristian Amariei

In plina iarna, la piata se gasesc rosii savuroase romanesti. Un fermier a luat exemplul Ungariei si a investit in sisteme de incalzire cu apa termala pentru serele de legume. Caldura il costa mult mai putin decat pe alti producatori, care folosesc doar carbuni. Daca ar fi exploatata ca la carte, apa termala i-ar putea ajuta pe multi sa-si incalzeasca ieftin locuintele ori spatiile de lucru.

Cele doua sere de la Livada de Bihor se intind pe aproximativ doua hectare de teren si sunt pline cu rosii. Pana acum, producatorul reusea sa vanda primele roade abia la sfarsitul lunii februarie. Anul acesta, insa, a incalzit din timp serele si are deja 10 tone de rosii distribuite in piete.

Producatorul se simte binecuvantat cu apele geotermale din zona si spune ca exploatarea lor nu il costa mult. "Practic din octombrie pana in luna mai putem asigura incalzirea serelor cu aceasta apa geotermala, care este mai ieftina oricum decat celelalte surse clasice de energie. Nici la jumatate de pret nu iese" , spune Francisc Kelemen, directorul firmei producatoare.

Integral pe incont.ro

Foto: cugetliber.ro

     
Tag-uri: producator, rosii, afacere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii