A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664577.5542.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta electronica, start ratat - Cozi in farmacii, fara retete in spitale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-01-2013, ora 06:11

Reteta electronica, start ratat - Cozi in farmacii, fara retete in spitale

Articol de Madalina Irimia

Reteta electronica, devenita obligatorie de la inceputul acestui an, a avut un start ratat. Eliberarea prescriptiilor in noul sistem electronic merge atat de greu, incat oamenii trebuie sa astepte zeci de minute la coada, conform Digi 24.

Nu doar pacientii se plang insa de noul sistem, ci si farmacistii, care nu s-au familiarizat cu procedeul.

"Tu trebuie sa dai OK din nou, se valideaza, iar mai da o eroare, din nou trebuie validata. Asta este sistemul acum, dar probabil ca o sa fie mai bine la un moment dat", reclama un farmacist-sef .

Daca majoritatea medicilor de familie s-au dotat insa tehnic pentru noul sistem de prescriptie, nu acelasi lucru se poate spune despre cei din spitale si din ambulatorii, noteaza si Evenimentul Zilei.

"97% dintre retetele electronice au fost prescrise de medicii de familie, ceea ce inseamna ca spitalele sunt praf la acest capitol.

Medicii de acolo s-au invatat sa-si trimita pacientii la medicii de familie, sa le transcrie ei retetele, lucru interzis de contractul cadru. Ma astept la probleme in luna aceasta. Multi pacienti o sa sa-si cumpere reteta cu banii lor", a declarat medicul de familie Sandra Alexiu.

Foto: paginafarmacistilor.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii