ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-12-2012, ora 20:37

Restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari, prelungite. Comisia Europeana aproba cererea Spaniei

Articol de Cristian Amariei

Comisia Europeana a aprobat o cerere transmisa de autoritatile spaniole privind prelungirea pana la 31 decembrie 2013 a restrictiilor impuse lucratorilor romani din cauza problemelor care afecteaza piata muncii din aceasta tara, se arata intr-un comunicat al CE.

Spania si-a deschis piata muncii pentru lucratorii romani si bulgari in 2009, dar in august 2011 Comisia i-a permis sa restrictioneze temporar libera circulatie a lucratorilor romani pana la 31 decembrie 2012. Restrictiile temporare impuse liberei circulatii a muncitorilor romani si bulgari trebuie anulate in toate statele membre incepand cu 1 ianuarie 2014.

Decizia Comisiei se bazeaza pe o clauza specifica de salvgardare din Tratatul de aderare a Bulgariei si Romaniei, incheiat in 2005. Aceasta clauza prevede ca statele membre care au ridicat restrictiile impuse lucratorilor din Bulgaria si Romania sa le restabileasca ulterior, in cazul unor grave perturbari ale pietei fortei de munca din statele respective, sub rezerva acordului din partea Comisiei.

"De la jumatatea anului 2011, cand au fost reintroduse restrictiile privind accesul lucratorilor romani la piata fortei de munca, situatia economica si cea a pietei fortei de munca din Spania s-a inrautatit si mai mult. Am ferma convingere ca libera circulatie a muncitorilor trebuie promovata si ca restrictiile impuse acesteia nu rezolva problema ratei ridicate a somajului. Cu toate acestea, piata fortei de munca din Spania a fost foarte grav afectata de criza si, prin urmare, Comisia a fost de acord cu aceasta masura temporara", a declarat Laszla Andor, comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune.

Integral pe mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii