ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-06-2014, ora 14:08

Restaurante in forma bucatelor pe care le vand (Galerie foto)

Articol de Madalina Irimia

Cladirile pot avea forme dintre cele mai ciudate, inclusiv de alimente. Cand forma este aceeasi cu a alimentului comercializat, macar stii de departe daca te indrepti in directia buna.

Fie ca au fost folosite in trecut pentru publicitate sau nu, iata cateva dintre restaurantele pe care aproape ca iti vine sa le mananci, conform Mental Floss:

"Marele mar" nu se refera doar la New York, ci mai este si o cladire din oraselul producator de mere, Cramahe, din Ontario, Canada. Inauntru se afla un restaurant, o patiserie unde se fac placinte de mere, un magazin cu suveniruri si o punte de observatie.

In Montreal, Hermas Gibeau a construit o portocala din beton de doua etaje, in 1945, care serveste atat pe post de casa pentru familia sa, cat si de restaurant. In Beri, sudul Australiei, se afla foarte multe livezi si vinarii, iar din 1980 se afla acolo si "Marea Portocala". Aceasta gazduia in trecut un magazin de suveniruri, o cafenea si puteai privi panorama de 360 de grade. Din pacate, acum este inchisa publicului.

In Africa de Sud, la Bathrust, se afla un ananas urias, cel mai mare din lume, de 16,7 metri inaltime. Cladirea de trei etaje are si ea un magazin de suveniruri, un punct de informare turistica si o punte de observatie.

In New South Wales, Coffs Harbour, se afla un imobil in forma de banana uriasa, construit in 1964 pentru a atrage turistii catre un stand de banane de pe marginea drumului. In timp, in jur s-a creat o plantatie, un magazin, o cafenea, un teatru si chiar o gradina.

Sursa: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii