A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834307.8588.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Restantele la credite lovesc si piata asigurarilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-10-2014, ora 15:32

Restantele la credite lovesc si piata asigurarilor

Articol de Cristian Amariei
Asigurarile de credit, altadata o importanta sursa de venituri pentru companii, aproape ca au disparut de pe piata. Explozia restantelor a determinat nu doar o crestere substantiala a platilor catre banci, ci si scaderea drastica a apetitului asiguratorilor pentru vanzarea acestui produs. Practic, in acest moment, doar doua societati mai vand asigurari pentru credite.

Dupa prima jumatate a acestui an, firmele care inca mai vand asigurari de credit, inregistrau prime brute subscrise de putin peste sase milioane de lei pe acest segment si plati de 12 milioane de lei. Primele brute subscrise arata o scadere abrupta fata de perioada de inceput a crizei economice, cand vorbeam despre sute de milioane de lei venite din vanzarea acestui produs. De altfel, asigurarea de credit, care a devenit un produs total neprofitabil odata cu explozia restantelor catre banci, este pe cale de disparitie.

Doar Garanta si, in masura mai mica, Groupama, mai sunt active pe aceasta piata. Practic, dupa cum arata acum rezultatele, din explozia asigurarilor de credit nu a avut nimeni de castigat. in primul rand, companiile care au vandut astfel de polite au avut un castig marginal sau chiar au pierdut, avand in vedere raportul dintre vanzarile de polite si daunele platite in ultimii ani. in al doilea rand, persoanele fizice care au achizitionat astfel de asigurari si care au ajuns in situatia de a le activa (nemaiplatind creditul) sunt expuse, in continuare. imprumutatul va fi inscris automat in Biroul de Credit, iar posibilitatea ca el sa mai poata contracta in viitor un credit in Romania este limitata catre zero.

Integral pe capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii