ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
07-11-2016, ora 08:48

Republica Moldova cere UNIREA cu Romania. Eugen Tomac: „Nu mai putem trai in tacere”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a declarat, duminica, faptul ca unul din obiectivele politice ale PMP este "unirea Romaniei cu Republica Moldova".

Eugen Tomac a vorbit la Sala Palatului, unde peste 6.000 de delegati PMP au participat la lansarea candidatilor partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Partidul nostru are o identitate foarte clara. Suntem un partid de dreapta, un partid care lupta pentru romani. Identitatea noastra europeana o regasiti in munca pe care cu mult efort o fac cei 3,5 milioane de romani din strainatate. Suntem singurul partid din Romania care si-a pus pe listele pentru alegerile din 11 decembrie reprezentanti ai romanilor de peste hotare. Avem la Camera Deputatilor liderul unionist Codreanu de la Chisinau, iar la Senat pe Daniel tecu, presedintele Federatiilor Asociatiilor Romanesti din Europa", a spus Tomac.

El a adaugat ca exista "voci" care doresc ca romanii "sa taca" atunci cand este vorba de unirea cu Republica Moldova.

"Exista voci atat in tara, atat la Moscova, cat si chiar in anumite capitale europene care isi doresc ca romanii sa taca atunci cand aduc in discutie un subiect sensibil — reintregirea tarii", a declarat Tomac.

El a tinut sa faca si o trimitere la istorie. "In 1939, Moscova stalinista impreuna cu Berlinul nazist au decis in secret ca natiunea romana sa fie divizata. Nu mai putem trai in tacere. Avem obligatia sa o spunem cu voce tare ca vrem unirea Romaniei cu Republica Moldova. Acesta este obiectivul nostru politic", a concluzionat presedintele executiv al PMP.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii