A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830461.2979.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Republica Moldova: Liderul liberalilor a gasit solutia pentru toate problemele: UNIREA cu Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
13-11-2015, ora 08:39

Republica Moldova: Liderul liberalilor a gasit solutia pentru toate problemele: UNIREA cu Romania

Articol de Cristian Amariei
Exista un scenariu care ar putea rezolva toate problemele cu care se confrunta in prezent Republica Moldova: unirea cu Romania, a declarat liderul liberal Mihai Ghimpu, intr-un interviu acordat joi Radio Europa Libera.

Cu toate acestea, Ghimpu recunoaste ca acest scenariu nu se bucura de sustinerea populatiei din republica, in conditiile in care, la ora actuala, Partidul Liberal (PL) pe care il conduce si ai caror lideri si-au facut publice aspiratiile unioniste a ajuns sa aiba in jur de 5% sustinere in sondaje.

'Unirea. Dar cu cine? Cetatenii nu vor sa inteleaga: ei vor sa traiasca bine, dar vad ca de 26 de ani ne chinuim si nu compara pensia lor de 50 de dolari si pensia de 300 de euro (din Romania); salariul medicului de aici si salariul medicului de acolo; salariul pedagogului de aici si salariul pedagogului de acolo. (...) si eu sunt pentru unire, dar cu cine sa o faci?', a spus Mihai Ghimpu.

Acesta a declarat ca nu ar fi fost impotriva daca si in Republica Moldova premier ar fi 'un comisar european'. In acelasi timp, Ghimpu subliniaza ca 'oricum, echipa va fi formata cu concursul partidelor politice'. In viziunea liderului liberal de la Chisinau, un premier 'este totusi un om politic, tinand cont ca trebuie sa-si asume actul guvernarii, programul si sa nu uite ca in spate este o majoritate parlamentara'.

In acelasi interviu, Mihai Ghimpu cere ca Partidul Liberal Democrat (PLDM) sa revina la masa negocierilor pentru ca in republica sa poata fi demarate reforme. 'Dureroase, pe alocuri, dar care peste doi ani vor da rezultate', si-a exprimat convingerea liberalul.

De asemenea, Ghimpu nu exclude nici posibilitatea de a le fi oferite unele functii in cadrul noului guvern reprezentantilor Partidului Comunistilor (PCRM), dat fiind ca situatia actuala este una foarte proasta, iar PL se pronunta impotriva alegerilor antic.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii