ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-09-2016, ora 15:22

Renault va elimina motoarele diesel de pe majoritatea modelelor sale europene

Articol de Madalina Irimia
Grupul auto francez Renault se asteapta ca motoarele diesel sa dispara de pe majoritatea modelelor sale europene, au declarat pentru Reuters o serie de surse din interiorul companiei.

Potrivit acestor surse, constructorul auto francez a analizat care ar fi costurile pentru a atinge noile standarde de emisii poluante introduse dupa scandalul Dieselgate iar la o reuniune interna care a avut loc in luna iulie directorul de competitivitate de la Renault, Thierry Bollore, a informat ca perspectivele pentru investitii in motoare diesel s-au redus semnificativ.

"Standardele si metodele de testare mai dure vor creste costurile pana la punctul in care tehnologia diesel va fi scoasa de pe piata", a declarat la acea reuniune Thierry Bollore, potrivit surselor.

Motoarele diesel, mai scumpe dar mai eficiente decat cele pe benzina, au disparut de pe vehiculele mici din clasa 'A' de genul Renault Twingo inainte de scandalul Dieselgate. Potrivit surselor, Renault estimeaza ca pana in 2020 noile norme de emisii Euro 6 vor scoate motoarele diesel si de pe autovehiculele din segmentul 'B', inclusiv de pe subcompactul Clio, precum si de pe unele modele din clasa 'C' cum este Megane hatchback.

Modele din primele trei categorii au reprezentat majoritatea celor 1,6 milioane de automobile livrate in Europa anul trecut de grupul Renault si peste 60% din aceste automobile au fost echipate cu motoare diesel.

"Toata lumea renunta la diesel pentru ca dupa 2017-2018 va deveni din ce in ce mai scumpa", a declarat Pavan Potluri, analist la firma de consultanta IHS Automotive.

Avantajul motoarelor diesel va continua sa se reduca pe masura ce normele de poluare vor deveni mai dure iar automobilele electrice si cele hibride devin mai ieftine si mai puternice. "Dincolo de 2025 ar putea fi unii constructori care vor renunta complet la diesel, pentru ca va avea loc o reducere semnificativa a costurilor modelelor electrice", a apreciat Pavan Potluri.

Si firma de consultanta AlixPartners estimeaza ca vanzarile de automobile diesel in Europa vor scadea de la 52% din piata in prezent pana la 9% in 2030, iar tendinta de declin se va accelera dupa 2020.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: renault, motoare, masini
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii