ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-01-2016, ora 16:07

Renault va chema in service circa 15.000 de masini cu emisii peste cele declarate

Articol de Madalina Irimia
Ministrul francez al energiei, Segolene Royal, a anuntat ca Renault va trebui sa repare sistemul de evacuare al noxelor pentru peste 15.000 de vehicule care emit peste standardele aprobate. si alte marci au probleme similare.

Intr-o emisiune radiodifuzata de RTL, Segolene Royal, a declrat ca „Renault s-a angajat sa cheme la service un numar de vehicule, peste 15.000, pentru a le verifica si adapta astfel incat sistemul de filtrare al noxelor sa functioneze corect atat cand temperatura exterioara este foarte mare cat si atunci cand afara sunt sub 17 grade Celsius, momente in care acesta nu lucreaza conform standardelor”. Mai exact, se pare ca anumite modele Renault verificate de comisia formata de Ministrul Energiei – Captur, Espace si un vehicul comercial, dupa cum mentioneaza publicatia Les Echos – emit in anumite conditii de temperaturp, mai mult decat este mentionat in documentele de omologare. „Pentru a fi corecta cu Renault, sunt si alte marci care au emisii in excedent”, a completat Segolene Royal. Les Echos mentioneaza Ford si Mercedes-Benz fara a anunta sursa informatiilor. Este insa destul de ciudat faptul ca sunt luate in calcul pentru „recall” doar 15.000 de masini, vanzarile modelelor mentionate fiind mult mai mari. Este posibil ca ministrul francez sa fi mentionat doar cifra aferenta pietei franceze.

Spre deosebire de scandalul Dieselgate care da mari batai de cap grupului Volkswagen, in cazul Renault nu este vorba despre amplasarea pe vehicule a uni sistem care sa „pacaleasca” mecanismele de testare, ci doar despre functionarea defectuoasa a unor filtre. Deocamdata, Renault nu a comentat declaratiile ministrului francez si nici nu a anuntat un asa-numit „recall”. La finalul saptamanii trecute, grupul francez a trecut prin momente dificile dupa ce au fost aflate detalii despre controale ale autoritatilor franceze in privinta emisiilor de noxe, actiunile companiei scazad la bursa cu circa 20%.

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii