ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-05-2015, ora 11:23

Remus Truica, la DIICOT in dosarul creditelor ilegale de la BRD. Acesta este acuzat ca ar fi beneficiat de finantari de zeci de milioane de euro

Articol de Cristian Amariei
Omul de afaceri Remus Truica a fost chemat la DIICOT in dosarul creditelor ilegale de la BRD. Potrivit unor surse judiciare, procurorii il acuza pe omul de afaceri ca ar fi beneficiarul unor credite de credite de cateva zeci de milioane de euro.

Potrivit surselor, in anul 2007, la nivelul conducerii bancii ar fi fost constituit, pentru a da credite fara respectarea normelor de creditare, un grup infractional ce a produs BRD un prejudiciu de peste 43 de milioane de euro.

Procurorii spun ca Remus Truica a fost unul din liderii grupului si principalul beneficiar al creditelor acordate fraudulos, aproape toate aceste finantari fiind acordate unor persoane sau firme controlate de el, obtinand astfel 35 de milioane de euro.

Sursele citate afirma ca cea mai mare parte a acestor bani a trecut apoi prin conturi din Monaco, Elvetia, Austria si CIpru, fiind folosite apoi pentru cumpararea de produse de lux, barci si case.

Conform surselor judiciare, Mihai Sorin Popa si Lucian Cojocaru, doi din liderii grupului, si-au folosit pozitia din cadrul BRD pentru a racola alte persoane din banca ce au facilitat acordarea a 17 credite fara indeplinirea conditiilor minime si supraevaluarea unor imobile folosite ca garantie.

Creditele acordate fraudulos ar fi fost date in principal de catre agentiile din sucursala Dorobanti a BRD.

Potrivit DIICOT, la gruparea condusa de Remus TRuica, Sorin Popa si Lucian Cojocaru au aderat si Sorin Rosca Stanescu si Adrian Sarbu, care au luat credite in aceleasi conditii frauduloase ca cele obtinute in favoarea lui Remus Truica.

Membrii grupului ar fi fost sprijinit de trei evaluatori agreati de BRD, care au supraevaluat cu mult terenurile ce au fost ipotecate catre banca pentru a oferi acoperire formala creditelor acordate.

Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu au fost audiati, vineri, la DIICOT, intr-un dosar privind presupuse credite contractate ilegal de la BRD sustineau saptamana trecuta surse judiciare pentru Mediafax. Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu au fost audiati la DIICOT timp de aproximativ doua ore.

Sarbu si Rosca Stanescu au fost audiati intr-un dosar privind contractarea de credite in valoare de cateva milioane de euro de la BRD, in urma cu mai multi ani. Potrivit informatiilor de vineri, in acest dosar ar urma sa fie audiate la DIICOT mai multe persoane, intre care omul de afaceri Remus Truica si reprezentanti ai BRD la data faptelor.

In dosarul de la DIICOT a fost in atentia anchetatorilor si Elena Udrea, pentru un credit de aproximativ trei milioane de euro pe care l-a luat de la BRD in urma cu mai multi ani. In cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT si-a declinat competenta in 4 martie si a trimis dosarul la DNA, care continua cercetarile.

Sursa: hotnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii