A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664730.4874.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Remediu dulce: ciocolata poate calma tusea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-12-2013, ora 16:25

Remediu dulce: ciocolata poate calma tusea

Articol de Madalina Irimia

Ciocolata poate fi un remediu pentru calmarea tusei, sustin nou studii. Mai exact, un ingredient din praful de cacao poate reduce simptomele tusei acute si cronice.

Aproximativ 300 de oameni care sufera de tuse persistenta sunt implicati intr-un studiu clinic unde, timp de 14 zile, li se administreaza teobromina, o substanta chimica din ciocolata.

Primele rezultate ale studiului releva ca in cazul a 60 de pacienti, tusea s-a diminuat.

Oamenii de stiinta sustin ca un baton de ciocolata amaruie consumat zilnic poate contina destul de multa teobromina pentru a avea efect asupra tusei cronice.

In ciuda succesului inregistrat de oamenii de stiinta, ei avertizeaza ca aceasta „cura” de ciocolata nu ajuta la vindecarea tusei, pentru ca, odata ce tratamentul este intrerupt, ea are tendinta de a reveni.

Un studiu anterior realizat de cercetatorii americani a aratat ca teobromina blocheaza actiunea nervilor senzoriali, lucru care duce la stoparea reflexului de tuse. Mai mult, teobromina pare sa fie mai eficienta decat codeina.

Sursa: descopera.ro

Foto: unica.ro

     
Tag-uri: ciocolata, remediu, tuse
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii